Week 4- la Cala de Mijas
26 november 2021 - La Cala de Mijas, Spanje
Week 4 is een rare week geworden.
*Cor staat vrijdagochtend op met een ontzettende pijn aan z’n voortand. Het zeurde al een tijdje maar met wat huismiddeltjes werd de ergste pijn onderdrukt. Maar nu redt de ibrufen het niet meer.
In Mijas vinden we een tandarts die wel even wil kijken. Ze maakt een foto, constateert een dikke ontsteking en schrijft medicatie voor (pijnstillers en ontstekingsremmer) en plant een afspraak voor een wortelkanaalbehandeling.
*Het stormt. De wind jaagt de golven ver het strand op. Het kolkende zoute water gooit een dikke laag zand op het goed onderhouden wandelpad. De toppen van de palmbomen buigen mee met de wind.
Als de wind weer gaat liggen begint de municipio Mijas met het opruimen van de ravage, mannen en vrouwen met bezems en harken en iets verder ook een team met een hele kleine shovel.
*Met grote verbazing staan we op ons balkon te kijken naar een goudbruine auto die de aandacht van voorbijgangers trekt. Twee dames staan naast de bolide selfies te maken. Ook de parkeerwachter staat, compleet met muts, met grote ogen naar het voertuig te bekijken. Nou ja voertuig, misschien moet ik zeggen kunstwerk.
Het is een Mac Laren 720S van zo’n drie ton (opgezocht op internet)
Wie zou nou zo’n auto hebben. De eigenaar zal wel een overheerlijk broodje bij Butibamba eten.
Ik blijf staan kijken naar de voorbijgangers wachtend op een mooi aangeklede, perfect gekapte, licht grijzende man met aan zijn zijde een gelaarsde platina blondine met een sexy laag decolleté in een Chanel mantelpakje en een handtas van Dior. Als ik twee mannen, veertigers met vooruitstekende buikjes in trainingspak zie lopen, ja zelfs een met muts, bedenkt ik dat ik vol vooroordelen zit en dat deze mannen misschien wel bij de auto horen.
*Deze week maken we tijd voor een Adventure lap in El Faro. De bus brengt ons voor 1,55 euro pp. vlak bij het beginpunt. Een deel van de wandeling lopen we achter de vangrail van de snelweg. Niet de mooiste route maar wel de enige.
Een kapel, een vuurtoren en een historische toren maken net als een gedenkplaat voor een gezonken schip deel uit van deze zoektocht. We voelen onze eerste regendruppels aan de Costa.
*We pakken de bus naar Fuengirola en bezoeken daar de markt.
*Ook gaan we nog een middag kijken in Torre de Mar naar een appartement wat uiteindelijk niets wordt.
De stroom is uitgevallen. We maken er een romantische avond van met een kaarsje op tafel. Maar zonder stroom geen koffie en ook geen eten. Als om elf uur het licht weer aangaat flans ik toch nog even een simpele lichte maaltijd in elkaar.

- Jan van Rooijen: Welkom thuis
- Ginie: Fijn dat jullie er weer zijn!…
- Cor en Emmy: Afgesproken
- Ginie: Fijne laatste week gewenst!…
- Ginie: Leuk!! Een aflevering om…
Alle reacties »