25/26 Overwinteren, veel bewolking
17 januari 2026 - Benidorm, Spanje
Zondag bezoeken we de markt. Het is er behoorlijk druk. Schoenen, tassen, zonnebrillen en kleding, heel veel kleding. Wij scoren een paprika, een couchette en een aubergine. De druiven zijn niet erg lekker maar wel heel erg duur. Het druivenseizoen lijkt voorbij.
De nieuwe week begint met wat huishoudelijke klussen. De vloer vegen, een wasje draaien, voorraden opnemen en de vuilnis weggooien.
Natuurlijk maken we nog een wandeling naar het strand. Er staat een koude wind, uitrusten op een bankje met rugleuning is niet echt lekker. Werklui zijn bezig met de verlichting op de boulevard. Bouwvakkers slopen een half ingestort muurtje voor een terras van een van de vele cafeetjes, een schilder verft een muur hangend in een bakje aan een hotelgevel. In de droge rivierbedding staan een paar tuinmannen in fel gekleurde hesjes met kettingzagen giga grote oleanders te snoeien. (Hier vallen geen stekjes meer te knippen.) Benidorm maakt zich klaar voor een nieuw seizoen.
Dinsdag beginnen we aan een wandeling richting het Kruis. De weg loopt langzaam omhoog. We lopen langs riante, onbetaalbare villa's, prachtig wit gestuct met cipressen op de veranda met zicht op de Middellandse Zee. We veranderen ons plan, we lopen niet naar het Kruis, maar gaan de andere kant uit om een paar geocaches te zoeken.
Er hangen namelijk hele lage wolken wat het uitzicht bij het Kruis heel erg zal beperken. We kunnen zelfs de bovenste etages van het flatgebouw voor ons niet zien door een van deze wolken. Toch is het een mooi gezicht om van deze hoogte over de kust van Benidorm uit te kijken. Met de vale pastelkleuren van het beton lijktlijkt het een door de zon verbleekte ansichtkaart.
Het is een stukje Benidorm waar we nog niet eerder zijn geweest en waar geen toeristen komen. Wat moet je hier zoeken, behalve een geocache natuurlijk. We vinden de verborgen schatten en leggen ze terug waar we ze gevonden hebben. Voor de laatste schat moet Cor door het bos een bult op klauteren. Dan loopt de weg weer naar beneden en komen we weer in de bewoonde wereld en eindigen we uiteindelijk op de boulevard. Een prachtige wandeling. Onze hobby brengt ons weer op plekken waar normale toeristen anders nooit zouden komen.
Woensdag lopen we even naar de markt. Het is minder druk dan zondag. Wat we de laatste keren tegenkomen is een kraam van Shein.Geretourneerde producten zitten nog in de verpakking en worden voor 5 euro aangeboden. Je mag het product uit de verpakking halen als je het er ook maar weer netjes in terug stopt, de maten etc.staan en op het etiket. Er is ook een Shein schoenen kraam met allerlei modieuze schoenen in diverse maten. Grappig deze nieuwe ontwikkelingen.
Donderdag zingen we met 200 koorleden het alom bekende lied van Arne Jansen : meisjes met rood haren. Het blijft een gezellig gebeuren. ‘s Middags pakken we even een boulevardje en eten we een mandarijn op het Blauwe Bankje waar lokale vissers en zwervers ook genieten van de middag zon. Een gitarist geeft een pro deo concert terwijl de dame naast ons Spaanse muziek uit haar radio laat schallen. Een gezellig boel dus.
Vrijdag gaan we weer op zoek naar een geocache. Het weer valt wat tegen, al is het in t-shirt en korte broek nog goed te doen. We moeten voor deze cache zeker twee kilometer lopen. De wegen gaan geleidelijk omhoog. Het kost veel energie maar gelukkig staan ook hier, buiten het toeristen gebeuren bankjes. We komen vlak bij het busstation uit. We eten een croissantje in de zon en lopen het laatste stukje naar de verstopplek. Het kokertje is gauw gevonden, gelogd en terug gelegd. Gelukkig gaat de weg terug geleidelijk naar beneden. We lopen langs de Plaza de toros. Er staat een hek omheen en er staat een groot bord voor. Het gigantische pand is in verval geraakt, maar met subsidiegelden gaat het culturele erfgoed nu toch gerestaureerd worden.
We lopen door het Parc de L'Aiguera. Voor mij het mooiste park van Benidorm. De grote betonnen vazen, de hoge palmbomen en de prachtige plavuizen vloer geven je het gevoel dat je op een historische plek bent en dat terwijl het park is aangelegd in 1980/90. Er roetsjen twee eekhoorntjes op de stam van een palmboom. Het lijkt of ze kringetjes spelen. Toch een stukje natuur in Benidorm.
Bij de buste van Julio Iglesias blijven we even staan. Julio is veel in het nieuws de laatste dagen. Ongewenst gedrag, seksuele intimidatie het Spaanse nieuws zit er vol mee.
Zaterdag begint met regen. Grote plassen op de weg en weinig mensen op straat. Natuurlijk regent het hier ook af en toe maar dit jaar regent het in Spanje meer dan normaal. De Spanjaarden zijn daar wel blij mee want eindelijk komt de waterstand in de stuwmeren weer wat op peil. Rond het middaguur klaart het weer op. We trakteren onszelf op een lunch buiten de deur om aansluitend boodschappen te doen.

- Jan van Rooijen: Welkom thuis
- Ginie: Fijn dat jullie er weer zijn!…
- Cor en Emmy: Afgesproken
- Ginie: Fijne laatste week gewenst!…
- Ginie: Leuk!! Een aflevering om…
Alle reacties »