Castillo Sohail
26 november 2021 - La Cala de Mijas, Spanje
Castillo Sohail, Fuengirola
*Het is een hele klim omhoog naar Castillo Sohail. Pfff..even stoppen om op adem te komen. De zon staat al hoog aan de blauwe lucht. De zee wind is behoorlijk fris. Het zweet staat op mijn Voorhoofd, Ik trek mijn jas uit…leeftijd ?
De ruïne van het kasteel is opengesteld voor publiek. Altijd leuk om even een kijkje te nemen en twee geocaches te zoeken. De oude muren en de trappen met ongelijke treden leiden ons naar een plateau met drie kanonnen.
Geleend van internet:
Kasteel gelegen op de top van een heuvel, 38 meter boven de zeespiegel aan de monding van de rivier Fuengirola. Gebouwd door Abderramán Tercero in het midden van de tiende eeuw, werd praktisch verwoest tijdens de christelijke verovering van 1487. Later, in de achttiende eeuw, werd het herbouwd om de intense smokkel die in het gebied werd geregistreerd te voorkomen
*We rijden door naar Benalmadena. We willen hier de kerst en oud en nieuw gaan vieren. Het is een gezellig stad met een leuke boulevard maar ook hier is goed te merken dat het vakantieseizoen echt over is.
Bij de Mac Donald strijken we even neer op het terras om een frietje in de zon te eten.
Kerst….het lijkt nog zo ver weg!

- Jan van Rooijen: Welkom thuis
- Ginie: Fijn dat jullie er weer zijn!…
- Cor en Emmy: Afgesproken
- Ginie: Fijne laatste week gewenst!…
- Ginie: Leuk!! Een aflevering om…
Alle reacties »