Caminito del Rey

17 november 2021 - El Chorro, Spanje

Al maanden kijken Cor en ik uit naar de wandeling van het koningspad, de Caminito del Rey. Een gerestaureerd historisch wandelpad over een indrukwekkende kloof.

Sylvia en René reageerden gelijk enthousiast. Cor reserveerde vorige week al de wandeling met gids en zo konden we vandaag met z’n vieren beginnen aan de wandeling.

De stuwdamOns fantastische team

Voor de veiligheid krijgen we een helm (voor de hygiëne een haarnetje). De COVID 19 vereist hier ook het dragen van een mondkapjes. Dus met de helm op het hoofd en het kapje voor de mond lopen we met de groep achter de gids aan.

Met de gieren in de lucht Zie je ze vliegen

Van internet leen ik een mooi stukje tekst over de geschiedenis.

In 1901 begon de aanleg van het pad tussen de hydraulische centrales van Gaitanejo en El Chorro. Vier jaar later stak er een indrukwekkend pad op hoogtes van meer dan 100 meter uit de kloof. Het was een pad dat voornamelijk gebruikt werd voor arbeiders die in deze centrales werkten. In 1921 kwam de koning van Spanje op bezoek en bewandelde het pad. Het werd de Caminito del Rey genoemd; het koningspad. Hierdoor kwamen de eerste toeristen in het gebied. Massaal was het niet, maar het kon vanwege het treinstation van El Chorro. Toen het koningspad haar functie verloor raakte het in verval, in 1992 werd het zelfs gesloten. Betrad je het pad toch, dan kon dat worden bestraft met hoge boetes. Er zijn een aantal doden gevallen in deze periode. Hoewel de plannen werden opgesteld in 2006, begon in 2014 de restauratie en de nieuwe Caminito del Rey opende in maart 2015.

De kloof

De wandeling is een enorme uitdaging. Hoogtevrees, kortademigheid, conditie. Maar het gaat fantastisch.
Echt genieten… zo mooi, niet te beschrijven, kijk zelf maar.

IndrukwekkendCaminito del ReySamenkomst van drie rivieren

1. Ginie:
    17 november 2021
    Indrukwekkend! Mooi verhaal en fantastische foto's!
  2. Jan van Rooijen:
    19 november 2021
    Prachtig. Zou niets voor Jolijn zijn. Maar ja die is druk met haar golf. Ik heb haar voor haar verjaardag een elektrische golftrolley gegeven met ingebouwde GPS.
  3. Cor:
    19 november 2021
    Gps ? Waarom is dat handig op de golfbaan? Kun je dat vertellen?
  4. Jan van Rooijen:
    20 november 2021
    Hallo Cor,

GPS is het zelfde systeem als jullie hobby met het zoeken naar caches. Verbinding met een satelliet in de ruimte. Het geeft alle golfbanen door ter wereld waar je staat op dat moment, en geeft je een hoop informatie. Hoe ver de hole van je af ligt en de hindernissen en nog een hoop golffuncties.

Groetjes Jan
  5. Cor en Emmy: