Benidorm 2024 25 week 6
15 december 2024 - Los Montesinos, Spanje
🇪🇸 De zondag markt wordt weer druk bezocht. Wij gaan vandaag op zoek naar de grabbel kraam met ochtendjassen. Na even zoeken vinden we de kraam waar we voor zes euro een jas mogen uitzoeken. Allerlei maten, kleuren en materialen liggen op een meterslange kraam, Kris kras door elkaar heen. Vrouwen graaien naar de mooiste, de beste jas. Ik grabbel en houd een rode omhoog, maar Cor schud, nee. Dan komt Cor zelf graaien en binnen ‘no time’ heeft hij een prachtige blauwe jas, in de juiste maat gevonden. Voor mij kies ik een witte. Zo….klaar voor de iets koudere periode die eraan gaat komen.
🇪🇸 Cor heeft op een internetsite gelezen dat er op het plein voor het gemeentehuis de hele maand december feest is. We moeten dus maar weer eens gaan kijken.
Het feest zit er aan te komen. De kermisattracties zijn opgebouwd, de ijsbaan is klaar maar alles is nog gesloten. Zelfs de enkele houtenhuisjes voor de kerstkraampjes zijn dicht. Niet alles wat op internet staat is even betrouwbaar.
We nemen nog even een kijkje in de bibliotheek. Het is er stil, er zitten wat studenten te werken. We kijken even rond maar vragen verder geen informatie. Mijn boek van de kringloop is inmiddels uit en zal ik daar ruilen voor een ander boek.
We lopen door naar het Elche park. De witte duiven vliegen op, fladderen rond onze hoofden. Het blijft een prachtige toeristische attractie: duiven voeren, op de foto met duiven op je hoofd en op beide handen. De lol gaat er af als je een flats op je hoofd krijgt of op de schouder, het blijft een risico.
We lopen terug langs de boulevard waar het minder druk is dan anders.
De strandwacht ruimt de boel op, het wordt na vijven te koud om te zwemmen.
🇪🇸 Vandaag, dinsdag, gaan we met de bus naar de Carrefour, een groot warenhuis vlak bij een giga groot winkelcentrum. Lijn drie moeten we hebben.
Vlak bij de bushalte zien we een man op een terrasje wat vreemd op een stoel op een liggen. Er staan vijf personen wat paniekerig om heen.
Er stopt een bus van Solmar bij de bushalte. Achter deze bus stoppen nog twee bussen van Solmar. Kunnen we onze bus straks wel zien? Een reisleidster van Solmar lijkt wat verward te zoeken naar passagiers.
Er stopt een ambulance met zwaailicht en sirene, begeleid door een politieauto met blauwe zwaailichten. De weg wordt deels geblokkeerd. De chaos is compleet. Nu begint een Spaanse meneer tegen de buschauffeur van Solmar te mopperen. De chauffeur raakt geïrriteerd en zegt iets voor ons onverstaanbaar terug. De Spanjaard glimlacht naar ons en haalt zijn schouders op.
Dan komt er een lijndienst, bus, lijn twee, de chauffeur stopt midden op de weg. Cor informeert of hij ook naar het warenhuis gaat. De chauffeur knikt en wenkt dat we moeten opschieten.
We zijn nog niet binnen of de deuren sluiten achter ons en we rijden weg.
Heen en weer schuddend koopt Cor twee kaartjes en gaan we op zoek naar een zitplek.
Kerstballen, kerstbomen, foute kersttruien maar vooral kerstcadeaus te kust en te keur. Prachtige kerstkleding in chique boetiekjes.
Wij gaan op zoek naar de Action. Het was inderdaad even zoeken maar dan heb je ook wat. Net als in het koude Nederland heeft de Action hier ook van alles. Je kan het zo gek niet verzinnen of ze hebben het.
Cor gaat voor de tondeuse / baardtrimmer.
De ingang van de Carrefour was ook even zoeken. Eenmaal binnen moeten we langs de 33 kassa’s naar de entree.
Na de elektronica komt het speelgoed, gevolgd door kinderkleding.
Food en nonfood: er is hier van alles. In het vriesvak liggen hele biggen, een voor een vacuüm verpakt, opgestapeld. In de koeling vers gevilde konijnen en grote verse lamsbouten. Zo anders dan wij gewend zijn.
Ik weet dat het hypocriet is, maar ik word er toch een beetje unheimisch van.
Langs de Platja de La Cala de Finestrat rijden we terug richting het Poniente strand. De wolkenkrabber De Diamant kijkt op ons neer. Intempo heet het gebouw dat uit twee goudkleurige torens bestaat, verbonden door een omgekeerde kegel. Een zwembad op de 46 verdieping, 256 appartementen waarvan de goedkoopste van 95 m2, voor 317.000 euro verkocht is.
Het is de op één na hoogste woontoren in Europa.
🇪🇸 37 dagen geweldig weer. Vandaag , woensdag, dag 38, is het zwaar bewolkt en fris. 14 graden en een koude wind. Op de markt is het rustig, misschien komt het door de weersvoorspellingen: regen. Maar misschien komt het wel omdat we laat zijn. We bekijken vanaf ons balkon de prachtige donkere wolken die langzaam voorbij glijden, eten een hapje en drinken een slokje. Relax, morgen zal de zon wel weer schijnen.
🇪🇸 Vanmorgen werden we gewerkt door de zon op ons balkon. Een paar wolkjes drijven langzaam voorbij in een stralende blauwe lucht. Het gaat een mooie dag worden, niet zo warm als het geweest is, maar toch zo’n 17 graden. Prima wandelweer.
We gaan geocachen. De schatten liggen in een niet toeristisch deel van de stad. Leuk om hier ook eens rond te dwalen. Hier veel meer groen maar helaas ook heel veel hondendrollen. Van de drie verstopte schatten vinden we er twee. We voelen de spieren in onze benen van de wandeling, op de licht omhoog lopende paden, maar helaas hier geen terrasjes om even een drankje te nuttigen.
🇪🇸 Ons appartement is compact en zeer minimalistisch ingericht. Vandaag moeten we de stofdoek en de bezem er weer doorhalen. Samen poetsen we met de Franse Slag in een half uurtje alles voor het oog schoon. We vouwen de was en doen de afwas.
Dan lopen we naar de kringloop om het dikke boek te ruilen en even rond te kijken of er nog iets van onze gading is.
Mokken, dassen, jurken, schoenen en tassen. Met een boek lopen we weer naar buiten.
Voor de lunch kopen we een makkelijk vers croissantje aan de overkant van de weg.
Donkere wolken blijven hangen op de heuvels rond Benidorm. We nemen een vest mee wanneer we een wandeling maken richting de blauwe muur. Het strand is leeg. Een houten bankje staat uitnodigend op ons te wachten.
We gaan zitten en kijken hoe de wolken groeien, groter en donkerder worden.
Een zilverreiger is op zoek naar een visje. In de verte krijsen de meeuwen. De zon verdwijnt achter de wolken. De koele zilte wind prikkelt op je huid. De zomer is over.

Jullie vermaken je goed, zo te lezen.
Beter dan hier , het is een druilerige dag. Jan heeft in etappes de kerstboom in de kamer versierd.
We gaan er ondanks alle zorgen toch iets gezelligs van maken.
Blijven jullie overwinteren.
Groeten J en J