Benidorm 2024 25 week 4

1 december 2024 - Torrevieja, Spanje

Van de eerste dagen na het artsenbezoek valt weinig te melden.  Ik verkeer in algehele malaise terwijl Cor af en toe de benen strekt, een stukje wandelt en boodschappen doet. De medicatie slaat niet aan. Het drankje, de inhalator en de pillen krijgen de ontsteking in mijn luchtweginfectie er niet onder.

Uitzicht 24 hoog

Dinsdag besluiten we het over een andere boeg te gooien. Cor belt de Nederlandse praktijk en maakt een afspraak. Om een uur kunnen we er terecht.
Een taxi brengt ons voor een handjevol euro’s naar de kliniek waar de dokter ons al gauw uit de wachtkamer komt halen.
We kennen de dokter nog van februari. Maar om een lang verhaal kort te houden…..ik heb nieuwe medicijnen die wel aanslaan.

Donderdag zijn we weer even naar de boulevard gewandeld en hebben we heerlijk geluncht op een bankje in de zon. De nachten blijven een crime. Liggend moet ik teveel hoesten en zittend kan ik bijna niet slapen.
Het gaat langzaam vooruit, ik wil natuurlijk ook te snel.

Vrijdagmiddag wandelen we naar de stad en drinken een fanta op een terras. We lopen naar de boulevard waar we een houten bankje met rugleuning in het zonnetje vinden voor een kroegje met live muziek. Het vakantiegevoel borrelt weer op. De toeristen wandelen van links naar rechts en van rechts naar links. De muziek, oude rock en roll, maakt het allemaal nog levendiger.
Samen doen we nog even een paar boodschappen om vervolgens heerlijk op ons besloten balkon van de skyline van Benidorm te genieten.

20241130_153926_Original20241130_162046_Original

Zaterdag gaat het weer een beetje beter. We wandelen naar het Poniente strand en eten een ijsje. Pffffff, wat heerlijk dat het weer de goede kant op gaat.

De markt op zondag slaan we vandaag niet over. Er moet een nieuw tasje komen, klein en functioneel.
Van alle kanten stromen er rijen mensen naar de markt, als mieren op een gevallen pot jam. Waar komen ze toch allemaal vandaan? Een tasje is gauw gevonden maar welke zou ik nemen? Nog even verder kijken.
Graaien op de grote tafels met koopjes, speuren naar bling bling, kijken naar alle mieren die om ons heen krioelen.
Met een tasje vol aankopen laten we ons vallen op de laatste lege stoelen op het achterste terras. Even uitblazen en het allemaal op een afstandje bekijken.

Graaien

Zicht op de markt

Het is heerlijk wandelweer en het gaat goed met mij. Cor wordt nu wel wat snotterig, dat kon ook natuurlijk niet uitblijven. We lopen via het gemeentehuis, waar een ijsbaan in wording klaar staat voor de kerst vibes, naar het oude centrum. Hier al veel versiering in de etalages. De gemeente Benidorm heeft een wedstrijd uitgeschreven voor de mooiste kerstetalage, dat zal dus nog veel leuke kiekjes op gaan leveren.

20241201_152944_OriginalDe week zit er weer op. Ja, de eerste maand zit er alweer op.

Maar we gaan gewoon doen…..lekker genieten.

20241201_170643~2_Original