Geocachen in Valencia

30 oktober 2022 - Paterna, Spanje

Zondagochtend elf uur fietsen we door de buitenwijken richting de haven. We gaan geocachen in de haven van Valencia.
Het is hier nog rustig op straat. We komen dichter bij het centrum, hier wemelt het van de mensen, jong, oud, van elegant tot campingsmoking.
Er is een plezierjachten beurs aan de haven waar veel mensen op af zijn gekomen. Wij fietsen door op zoek naar onze eerste schat die zich na een uitgebreide zoektocht laat vinden. Cor vond hem , verstopt in een bout tussen andere bouten.

20221030_125439

Het is vandaag half bewolkt en wat benauwd warm, goed fietsweer dus.
De mensenmassa neemt af wanneer we verder over het fietspad langs de haven toeren.
Grote jachten liggen hier wachten tot ze weer mogen uitvaren. Cruiseschepen varen hier af en aan en ook de containerschepen weten Valencia te vinden.

20221030_13435920221030_14434720221030_144441

Halverwege de middag hebben we de geo-trail er op zitten en gaan naar het centrum. Bij de prachtige gebouwen in de oude rivierbedding zoeken we een bankje om nog even te genieten van deze architectonische hoogstandjes.

20221030_152258

Tijd om verder te gaan over het prima aangegeven fietspad. Als we muziek horen kijken we natuurlijk even de kant van het geluid op. Hé ze zijn daar aan het dansen, stop, even kijken.

20221030_16122720221030_222640-COLLAGE

Op het pleintje, waar de fietsers oversteken, de wandelaars overheen lopen, bewegen de dansers zich ritmisch, soms zelf sensueel op de muziek. Het is een geweldig chaotisch tafereel maar erg leuk om naar te kijken.

We fietsen weer verder, drinken een drankje op een terrasje en gaan dan op zoek naar de auto.

20221030_173146

Op Placa de Ajuntament staan demonstranten te zingen. Voor ons is het niet duidelijk waarvoor of waartegen ze demonstreren.

De auto die vanmorgen op een overvolle parkeerplaats vlakbij het kerkhof geparkeerd werd staat nu eenzaam op ons te wachten.

Het is donker als we bij het hotel aankomen.

Valencia is een prachtige stad, met mooie weer,  prachtige oude  en bijzondere nieuw gebouwen, allemaal te bereiken via mooie fietspaden.

Het was genieten maar morgen gaan we toch  weer verder.