Benidorm 2025 week 11
19 januari 2025 - Torrevieja, Spanje
We gaan opstap. Gekleed in korte broek aangevuld met een trui. De zon schijnt maar de wind is bedrieglijk koud. In de schaduw kun je wel een jas aan terwijl het in de zon en uit de wind nog zeer aangenaam is. We lopen via Casa Noël, Casa Colon, naar de brede niet al te toeristische winkelstraat.De kerstetalages worden opgeruimd. Het dorre afgevallen blad van de bomen wordt opgeveegd. Een nieuwe periode breekt aan. Rebajas lezen we op de borden in de etalages, korting soms wel tot 70 %. Er moet plek komen voor de nieuwe voorjaarscollectie.
Bouwvakkers, hangend aan 2 kabels 20 meter boven de grond, spannen blauwe vangnetten voor de balkons van een sjiek hotel. Er moet het een en ander opgeknapt worden. Werkvolk is overal in de weer. De schilder, de metselaar, schoonmakers, noem ze maar op.
Vele dancings en nachtclubs hebben een papier op hun entree gehangen met de melding dat ze gesloten zijn. Ook de bibliotheek op het stand heeft de deze gesloten.
Benidorm houdt een adempauze voordat het nieuwe seizoen weer losbarst.
Maar rustig is het niet hoor. De boulevard blijft een druk bezochte wandelroute voor de senioren. Even lekker de benen strekken en uitwaaien maar dan nu wel met een jasje aan.
De attracties en de ijsbaan bij het gemeentehuis zijn verdwenen net als de kraampjes in het Elche park.
De voorspelde regen begint donderdagavond met wat gespetter. Vrijdag zien we vanaf ons balkon de kleine poppetjes op straat met parapluutjes lopen. We zetten de kachel aan en zien de wolken dichterbij komen.
Ook hier geldt: na regen komt zonneschijn. Zaterdag komt de zon tussen de wolken door piepen. Het is weer heerlijk voorjaarsweer maar er staat wel een koude wind. De rode kerststerren in de plantenbakken zijn vervangen door kleurrijke viooltjes. In de etalages zien we de eerste rode hartjes voor Valentijnsdag al verschijnen.
Na onze wandeling liggen we nog even op de bank op ons balkon in de zon te genieten van de laatste zonnestralen.
🇪🇸 Een uitgebreid ontbijt op zondagochtend. Misschien kan ik het beter brunch noemen. De zon schijnt, de wolken zijn verdwenen. Op zee zie ik iets…zijn het bootjes?
De verrekijker geeft een uitvergroot beeld van zo’n twaalf grote roeiboten.
Een wedstrijd, (een regata leren we later)….. (hebben we de berichtgeving op internet gemist?)
Op naar het terrein waar de internationale veldritten van Benidorm voor de Wereldbeker gehouden worden.
Even de sfeer proeven, kijken of er wat te zien is.
Cor heeft de kortste weg uitgezocht maar het blijft een heel eind lopen naar het Parc de Foietes.
Het park is helemaal afgezet. Voor 20 euro pp mag je langs de kant de wielrenners toejuichen. Wij zijn tevreden met een plekje buiten de hekken waar we door een grote opening in een oleanderhaag een goed idee krijgen van het evenement binnen de hekken.
De dames gaan als een speer. Thuis zien we de beelden: Fem van Empel laat iedereen haar hielen zien in Benidorm.
Langzaam lopen wij naar de boulevard. Onderweg houden we even een break bij de Burgerking. Een Spaanse familie blijkt hier te hebben afgesproken om elkaar vandaag te ontmoeten. Een voor een druppelen de gezinnen binnen en worden luidruchtig welkom geheten, geknuffeld en gekust ( twee kussen ) De kinderen gillen, rennen en zoeken bij de bestelzuilen uit wat ze het lekkerste vinden. De akoestiek is bere slecht hier. Het tettert in onze oren maar het schouwspel is prachtig.
Twee oude mensjes hebben problemen met de bestelzuil. (wij hebben het inmiddels onder de knie) Een jongeman van de zaak komt ze helpen. Het duurt even maar uiteindelijk gaan ze trots aan het tafeltje naast ons zitten terwijl ze het bordje met het bezorgnummer als een Oscar voor zich neer zetten.
Als we ons drankje op hebben, vluchten we gauw naar buiten, naar de rust van de grote weg, de toeristen en de sirenes van de politie.
Op de boulevard is het weer gezellig druk. Vele Spanjaarden lopen sjiek gekleed, met kleine kinderen of met kleine hondjes te flaneren tussen de wat minder flateus geklede toeristen.
De week zit er op. Het slechte weer viel al met al mee. Zeker in vergelijking met het mistige, koude weer in Nederland.

- Jan van Rooijen: Welkom thuis
- Ginie: Fijn dat jullie er weer zijn!…
- Cor en Emmy: Afgesproken
- Ginie: Fijne laatste week gewenst!…
- Ginie: Leuk!! Een aflevering om…
Alle reacties »