Benidorm 2025 Driekoningen
6 januari 2025 - Alicante, Spanje
De lucht is grijs en het is frisjes voor Benidormse begrippen. We zitten op ons balkon, 24 hoog, en kijken neer op de betonnen stad. Het is rustig op straat. Er heerst rust na een feestelijke avond.
Heel Benidorm was uitgelopen voor het binnenhalen van de drie koningen. De afsluiting van de kerstvieringen.
Voor de Ale Hop stonden wij tussen de Engelse, Duitse en Nederlandse toeristen. Spaanse gezinnen met opa’s en oma’s waren massaal aanwezig.
Na ruim anderhalf uur wachten was iedereen blij dat er in de verte tekenen waren dat de optocht in aantocht was. Frustraties van Amsterdamse dames die weinig konden zien, een Engelsman die wilde dat zijn vrienden naar voren kwamen hoewel er geen plek meer was, al met al..het was goed dat het feest nu zou beginnen.
Als eerste komt de bekende grapjas met zijn scootmobiel, al filmend, voorbij. Het publiek lacht en applaudisseert. Twee motoragenten volgen.
Dan begint het echte werk.
Rond vliegende vogels, zeepaardjes, sneeuwwitje met haar zeven dwergen, honderd dalmatiërs en een prachtige circuswagen.
Historische strijders met schilden en speren, een strijdwagen getrokken door twee witte schimmels, harem danseressen. Allemaal gooien ze snoepjes naar het publiek. Ze ketsen tegen mijn bril, op Cor zijn hoofd, omstanders duiken weg om de snoepjes te ontwijken. Kinderen proberen de snoepjes te vangen en duiken naar de grond om de lekkertjes op te rapen.
Een ganzenhoeder, een colonne ezeltjes, twee grote koeien, mini pony’s gaan vooraf aan de wagen van Jozef en Maria met het kindeke Jezus.
Ook Jozef bekogelt het publiek met zuurtjes.
En dan komen de Drie Wijzen uit het oosten. De koningen waar we op hebben gewacht.
Balthasar, in zijn blauwe mantel, bracht wierook. Melchior, gekleed in een rode mantel, had goud meegenomen. Casper, in een groene jas schonk mirre.
Wat een feest ,wat een mooie optocht, wat een mensen.
Even geen grote happeningen meer. Maar de kleine genietmomentjes blijven we koesteren.
Deze week zagen we weer een groep oplichters die op een kartonnen doos toeristen probeerden te strikken met het spel Balletje, balletje.
We hebben op afstand even staan kijken maar ze kwamen gelukkig niet echt aan het spel toe. Een politieauto in de verte maakte een eind aan de voorbereidingen.
Nieuwsgierig als we zijn bezochten we de Bingo, naast de Mac Donalds in de oude stad.
Na ons gelegitimeerd te hebben mochten we naar binnen. In een grote donkere zaal stonden wel vijftig tafeltjes met elk vier stoelen. Aan de helft van de tafeltjes zaten veelal vrouwen volledig geconcentreerd naar de bingokaart voor zich te kijken. Uit een luidspreker kwam een vriendelijke vrouwenstem die in het Spaanse de nummers oplas. Muisstil vertrokken we weer.
Nog even het verhaaltje van mijn tablet en dan zit de week er weer op. Een beetje onbesuisd pakte ik mijn tablet van de bank. Hij gleed uit mijn hand en knalde hard op de betegelde vloer. Het oplaadsnoertje zat er nog aan vast en bood weerstand. Gelukkig was alles nog heel en deed hij nog.
‘s Avond moest hij, na een avondje Nederlandse tv kijken, natuurlijk weer opgeladen worden. Ik pakte het snoertje, deed het stekkertje in het gaatje.
Om een lang verhaal kort te maken…
Het stekkertje brak af, bleef in het gaatje zitten en kon er niet meer uit. Grrrrr…..ik had er goed de pest in.
Gelukkig had Cor de volgende ochtend een eureka moment en wist hij met een nagelknippertje het afgebroken stukje uit het gaatje te pulleken.De Ale Hop leverde voor 7 euro een nieuw snoertje van twee meter en het leed was weer geleden.
O, ja we hebben ‘s avond samen met Google gekeken wat we in februari zouden willen doen. De huur van ons appartement loopt dan af en wat gaan we dan doen. Een tripje naar Lissabon, een weekend Madrid of door naar Bilbao, of misschien gewoon naar huis.
We hebben gekozen voor…..een ander appartement in Benidorm. De temperaturen (en prijzen) zijn hier toch net wat aantrekkelijker dan in de rest van Europa.
Al is thuis natuurlijk wel thuis….maar dat vriest het, is er code geel afgegeven voor de storm en blijft het koud en druilerig. Nee….voorlopig voor ons nog even de Spaanse zon.

- Jan van Rooijen: Welkom thuis
- Ginie: Fijn dat jullie er weer zijn!…
- Cor en Emmy: Afgesproken
- Ginie: Fijne laatste week gewenst!…
- Ginie: Leuk!! Een aflevering om…
Alle reacties »