Benidorm 2024 25 dag 1

5 november 2024 - Alacant, Spanje

Mist op de velden

🇪🇸Het was een koude novembernacht.  Er hangt mist boven de velden.  De zon is net wakker.  We wandelen naar de bushalte waar onze reis begint.

Met de bus naar Zwolle

Bus, trein en vliegtuig brengen ons volgens planning naar Alicante, Spanje.
Daar vinden we al gauw de bus naar Benidorm.
We zitten helemaal voorin en hebben prachtig zicht. De rotsige velden, het lijkt allemaal zo droog.
#Honderd kilometer verderop is het rampgebied, de overstromingen, Valencia. Hier merken we er niets van.

We stappen uit op de Av. De Europa en wandelen naar het appartementencomplex. Gelukkig kunnen we net door de openstaande deur naar binnen want de beloofde conciërge is nergens te bekennen.
Een kleine lift brengt ons naar de 24 etage waar we in een sleutelkastje die we met een code kunnen openen de huissleutel vinden.
We keuren het appartement goed en houden gelijk een welverdiende siësta.

AvondwandelingUitzicht van 24 hoogHet is al donker als we de stad in lopen. Even een eindje wandelen na een dagje van veel zitten. Even Benidorm snuiven, de zee, de gezelligheid natuurlijk een koffie bij de Mac.

🇪🇸De zon schijnt op ons balkon. Het is er al lekker warm. We genieten van het uitzicht en oriënteren ons aan de hand van bekende punten. Langzaam, met behulp van een kop thee en een kop koffie, worden we wakker.
We wandelen naar het strand, lopen op blote voeten door het koele zeewater en genieten van de zon.

Bibliotheek op het strandSchaken in de bieb

Vlak voor het centrum gaan we van het strand af en lopen wie de winkelstraat naar het park met de vele duiven, Parc d’Elx.
Net als de honderden toeristen die hier lopen, kijken, praten lachen rusten wij ook even uit op het muurtje die het strand omzoomt. Er is nog net een plekje voor ons.

Op de terugweg nog even de eerste boodschappen halen om rond half vier lekker te lunchen met een vers stokbrood met een dun laagje jam.

Deze keer brengt de avondwandeling ons naar de Strip.
Hier hebben veel kroegen gigantische grote tv schermen waar diverse voetbalclubs gevolgd kunnen worden. Vakantie is natuurlijk leuk, maar voetballen missen….?
Het schreeuwde neon licht op de gevels van de clubs, de harde muziek, de proppers die ons binnen vragen, een gezellig avondje uit in Benidorm.
Wij lopen door naar de boulevard waar een enkeling nog even geniet van het ruisen van de golven.

Onze eerste dag zit er alweer op.

1. Ginie:
    6 november 2024
    Geniet! Hier is het even, tot het weekend, gedaan met de zon.