Dalum III
29 augustus 2024 - Wezep, Nederland
Harde Duitse broodjes, diverse soorten beleg en vandaag zelfs vruchtjes op sap. Na het ontbijt pakken we de fietsen en vertrekken richting het meer.
29 graden op de thermometer, een heerlijke zomerdag.
Het meer ligt er verlaten bij. Het water weerspiegelt de hel blauwe lucht.
We genieten , zitten op een bankje, van het mooie uitzicht.
Het is warm, we gaan weer verder.
We stoppen voor een slok water. Bij dit meer weinig strand, alleen tussen het surfcentrum en het restaurant.
We fietsen door naar Geeste. In Geeste is weinig reuring en we besluiten rustig terug te fietsen naar Holthausen. Cor vindt een mooie route.
“ nee toch” roept Cor die achter mij fietst “lekke band”
De lucht is uit de achterband, de band is echt helemaal plat.
Op mijn fiets gaat Cor de auto halen die vier kilometer verder bij het hotel staat.
Ik wacht, languit liggend op een bankje met gesloten ogen. Even bijkomen. Mijn lijf heeft wat vermoeidheid verschijnselen.
Dan stopt de rode Mazda voor het bankje. We laden de fiets in en gooien onze plannen om. We rijden naar Meppen voor een korte stadswandeling. Een mooi stadje met vele historische panden en leuke winkeltjes. En een goede ijssalon waar we een heerlijk ijsje kopen. Wel contant betalen hoor want ze hebben hier geen pinautomaat.
Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad. Morgen gaan we weer naar huis.
Jan van Rooijen:1 september 2024Korte leuke vakantie. Wel thuis