Benidorm 2025 einde
9 maart 2025 - Oldebroek, Nederland
Het weer blijft ook in onze laatste week wisselvallig.
De temperatuur is rond de 15 graden en tussen de buien door is het droog.
Maandag maken we onze wandeling langs de vijf parken af. Als de zon door de wolkendeken heen piept is het gelijk weer een stuk warmer.
Naar de laatste twee overgebleven parken is het een pittige wandeling. Een half stokbrood royaal belegd met Spaanse gerookte serano ham houdt ons op de been. Het eerste park is gevuld met naaldbomen en wat picknicktafels. Ook staan er her en der kinderspeeltoestellen en seniorensportapparaten.
Het tweede park kennen we nog van de wereldbeker wedstrijd veldrijden. Mooi aangelegd met veel speelgenot voor de jeugd en bankjes voor wie gewoon even een stokbroodje ham wil eten.
Het oneindige van onze dagen in Benidorm is er inmiddels af, het eind is in zicht.
Nog even wat foto’s maken bij de Beatles. Nog even naar een appartementencomplex kijken, misschien iets voor volgend jaar?
Dinsdag begint de wind harder te waaien. Dor blad dwarrelt uit de bomen die de winkelpromenade omzomen. Het lijkt wel herfst.
Het feest waar we ons zo op verheugd hadden, het begraven van het Sardientje, wat eigenlijk verbranden is, wordt op het laatste moment afgelast. Geen sardientje en geen grote vuurwerkshow.
Het zou zo’n mooi einde geweest zijn van ons geweldige verblijf in Benidorm. Maar het mag niet zo wezen.
We verzamelen de vuilnis, maken een tas voor de kringloop en pakken de rest in onze rugzakken. Nog een keer lopen we the Old Town in. Nog een keer wandelen we over de boulevard.
Als Cor donderdag om acht uur de sleutel heeft weggebracht, lopen we naar het busstation waar we dinsdag al twee kaartjes naar het vliegveld hadden gekocht.
De bus is mooi op tijd.
De vertrekhal van het vliegveld staat letterlijk vol reizigers. Wat een chaos. Als wij aan de beurt zijn om door het eerste poortje bij de veiligheidscontrole te gaan weigert het apparaat onze pas. Een medewerker verteld dat we te vroeg zijn en dat we nog niet kunnen inchecken. Dat klopt, maar niet onze schuld, het blijkt dat we ruim een uur vertraging hebben.
We gaan koffie drinken bij StarBucks.
Na een uur gaan we het weer proberen. De hal is bijna leeg en we kunnen zo doorlopen. later blijkt dat er nog een extra uur vertraging bijkomt,
Het komt allemaal goed en rond negen uur zitten we thuis op de bank met een mok verse koffie.
We zijn weer thuis en kijken met een grote glimlach terug op vier mooie maanden in het voornamelijk zonovergoten Spaanse Benidorm.
dit was het voor nu……we gaan eens kijken waar we in het voorjaar naar toe gaan.

ik kom regelmatig jullie site tegen, altijd leuk om even alles te lezen over Spanje. Zelf help ik mensen die een aankoop willen doen in Spanje:)