25/26 overwinteren,eerste week

7 november 2025 - Benidorm, Spanje

03 11 2025

890fb204-78cf-4b52-a053-17d4b3f25b26-1_all_30235

Elk nieuw appartement begint met diverse uitdagingen. Waar zitten de lichtschakelaars, hoe gaan de ramen open.

Hoe zetten we koffie? Wat voor futuristisch apparaat staat er en wat voor pads of aluminium cupjes zouden we daarvoor moeten aanschaffen. Gelukkig staat hier een simpele waterkoker. We gaan voor de weg van de minste weerstand: goede goudmerk oploskoffie.

Als er gekookt moet worden, bestudeer ik de knoppen en test ik welke wat doet. Gelukkig heb ik de juiste pannen en pruttelt het eten al gauw op de voor ons gebruikelijke manier.

De televisie is weer een heel ander verhaal. Zette je vroeger het ding aan en zapte je van de ene zender naar de andere, nu krijg je een keuze scherm waar ik niet echt mee uit de voeten kan. Geen probleem natuurlijk, want we hebben televisie op onze tablet en de internet verbinding is prima.

890fb204-78cf-4b52-a053-17d4b3f25b26-1_all_30237890fb204-78cf-4b52-a053-17d4b3f25b26-1_all_30238Ik had de eer om als eerste gebruik te maken van onze luxe douchecabine. Heerlijk ruikende shampoo en een puffie lagen al klaar toen ik in mijn nakie de cabine instapte. Wat een ontspanningsmomentje had moeten worden, werd uiteindelijk een gevecht met de knoppen. Daar stond ik onder een koude straal, gevolgd door een hete straal tegen mijn buik. Het water komt overal uit behalve uit de douchekop. Ach, wat is dat nou toch voor ding. Het duurde even voor ik dacht te begrijpen dat de knop links de temperatuur van het water regelt, de knop rechts de aan en uit knop is en de knop in het midden activeert een serie van de sproeiers. Toch bleek het uiteindelijk weer anders te zijn.

Maar aldoende leert men, dus het komt wel goed. Maar soms is simpel gewoon goed en mag het wat mij betreft zo simpel blijven.

Ja,ja ik weet het, het is de leeftijd.

04 11 2025

Met onze blote voeten lopen we door de branding. Het koele zoute water spat tegen onze benen. Het zal zo rond elf uur zijn. Toeristen liggen op blauwe ligbedjes die ze voor 7,50 euro een hele dag mogen gebruiken.

We lopen het strand af en zoeken een bankje aan de boulevard waar onze voeten kunnen drogen.

We zien een jonge gast met een dienblad op het strand lopen. Fel gekleurde drankjes in hoge glazen probeert hij aan het zonnende publiek te verkopen. Mojito, Margarita, Pina Colada roept hij met een schorre stem. De lome strandgasten kijken even op, schudden hun hoofd en gaan verder waar ze mee bezig waren.

Als er een motor politieagent de boulevard oprijdt, is de zogenaamde ober opeens verdwenen.

Internet vertelt ons dat deze cocktail verkopers illegale zzp’ers zijn die het niet zo nauw nemen. Vanuit een kofferbak van een auto maken ze op niet altijd verantwoorde manier hun drankjes. Worden ze niet verkocht, dan worden ze gerecycled tot nieuwe drankjes. Geen aanrader dus om daar je vakantiegeld aan uit te geven.

Zodra de motoragent uit het zicht verdwenen is, verschijnen er drie jonge gasten die met een dienblad vol prachtige gekleurde cocktails. Met een hese stem en een enigszins vermoeide glimlach proberen ze de illegale, niet al te hygiënische Mojito’s, Margaretha’s en de Pina Coladas voor een beste prijs te verkopen.

Onze voeten zijn weer droog. We trekken onze schoenen aan en wandelen terug naar ons appartement voor een lekker glas vruchtensap.

07 11 2015

Ach, wat een luxe problemen kunnen die overwinteraars hebben.

Maar wat kunnen ze ook genieten van een ontbijtje in de zon op het balkon, met gigantisch ruim uitzicht over het afwisselende betonnen landschap van deze grote toeristische stad, aan de Middellandse Zee.

You love it, or you hate it.

Wij houden ervan. Van het slenteren op de boulevard, het lummelen op een bankje kijkend naar de kleine hondjes, de scootmobielen en de oer slecht geklede toeristen. Maar vooral genieten we van de zonnestralen die hier in Benidorm volop naar beneden komen.

890fb204-78cf-4b52-a053-17d4b3f25b26-1_all_3022720251105_160234~2

1. Jan van Rooijen:
    10 november 2025
    Dit staat er allemaal gekleurd op. IK ben jaloers. Zorg zo goed voor jullie zelf, Veel plezier.
    Geniet ervan´

Jolijn en en Jan.